maanantai 9. toukokuuta 2011

Uusi paita

Perhekerhopäivä näkyy siinä, että Tirtetta on herännyt puoli seitsemältä, pukenut pinkin mekon ja röyhelöhameen, avannut sateenvarjon, istuu penkillä ja kyselee, "koska koululaiset on menny". Kerhoon lähdetään, kun kaikki koululaiset ovat menneet, eli puoli kymmeneltä.
Minulla on uusi paita päällä. Nappasin eilen Kierrätystapahtuman rekiltä ilmaistavaratorilta kivannäköisen musta-harmaaraitaisen paidan, jota tyrkyttelin isoille tytöille. Kaikki pyörittelivät päätään ja sanoivat "tuohan mahtuu sinulle". Minä siihen, että "ai jaa". "Eikä tuo ole mikään paita, se on tunika" minua valistettiin. Pesin paidan vielä iltakoneella ja ripustelin tyytyväisenä kuivumaan. Aamulla totesin, että onpas ihan kiva vaate. Suurperheenäidin lifestyleblogin pukeutumisosuus: tunika Kierrätystapahtuman ilmaistorilta, hinta 0e. Tämän päivän meikki:
Helsingin Veden ensiluokkaisella vesijohtovedellä käyty suihkussa, kasvojenpuhdistus hoitunut siinä samalla, hinta 0e. Sulkumerkit ei toimi: Vesi ei maksa meille erikseen, veden hinta kuuluu vuokraan. Toinen sulkumerkki.
Päivän tuoksu:  tähän mennessä kaurapuuro, kahvi, lapsenlapsen pehmeä melkeinvauvantuoksu.
What-to-do-lista: siis perhekerhoon kolmen tytön kanssa, 8 kassillista löytöpulloja Cittariin, iltaruoka varattava ainakin viidelletoista, jotakin leivonnaista välipalalle, ketsuppia muistaa ostaa Cittarista pulloreissulla, kattolampunasennussarja edelleen hankkimatta, kolme kukkurakorillista likapyykkiä, miehen ei tarvitse mennä töihin- mitä teettää hänellä tänään?

3 kommenttia:

  1. Sinun päiväsuunnitelmasi kuulostaa paremmalta kuin minun! Minulla on liikaa typerää vapaata, ja hieman ikävöintiä ;)

    VastaaPoista
  2. Kirjoitat niin sujuvaa tekstiä, että sitä on ilo lukea ja tulee aina hyvälle tuulelle! Kirjoittaisitpa kirjan...
    Kiitos tästä blogista:)

    t. pph, jolla 4 omaa lasta

    VastaaPoista
  3. ...ja kiitos Sinulle kannustuksesta!
    Työniloa vaativaan työhösi.

    VastaaPoista