lauantai 7. toukokuuta 2011

Kierrätysmessut jatkuvat vielä huomenna Kaapelitehtaalla

Kello 10-17 on huomenna vielä mahdollisuus tutustua mielenkiintoiseen tapahtumaan Helsingin Kaapelitehtaalla.
Paikalle pääsee raitiovaunu 8:lla, jonka päätepysäkki on aivan Kaapelitehtaan kupeessa. Ruoholahden metroasemalta on kävelymatkaa alle puoli kilometriä. Erottajalta bussi 20:lla pitää jäädä pois Salmisaaressa.
http://www.kierratystehdas.fi/
Jos aiot huomenna mennä paikalle, käy etukäteen tutustumassa tapahtuman tarjontaan. Jos olet tulossa autolla ja nurkissasi pyörii SER- kierrätystavaraa (kodinkone-elektroniikkaromua), on paikalla kontti, johon voit jättää tavaran maksutta. Tavaratorille sähkölaitteiden tuominen on kielletty turvallisuussyistä. (Laitteiden kuntoa ei voida taata.)
Kahvilatarjonta ei vaikuttanut paikan päällä kovin monipuoliselta. Suosittelen eväiden mukaan ottamista. Näyttelysalissa leijailevan pölynkin takia vesipullo on hyvä pitää mukana.

Olin etukäteen muistuttanut itseäni, että tarkoitukseni on päästä ylimääräisestä tavarasta eroon tänä viikonloppuna. Lähinnä ajanpuutteen vuoksi tavoite täyttyikin aika hyvin. Kävin paikalla neljä kertaa viemässä tavaraa, mutta toisaalla odottavat velvoitteet pakottivat minut lähtemään heti pois ja tavaroiden katselu ja tonkiminen jäi aika vähiin. Huomiselle jäi vielä muutama kuorma kuskattavaksi. Lapset löysivät satunnaisia aarteita: ekaluokkalainen tuli kotiin kärpäslätkän ja Rubikin kuution kanssa, eskarilainen löysi lisää eläimiä leikkeihinsä. Mies löysi todella siistin kevättakin itselleen ja minä poimin mukaani piikkarit pikkupojille.

Aamupäivällä kävin hakemassa Maatalouskoululaisen mummolan autolta. Kantamani laukun perässä kulki kiehtova vana: laukku oli täynnä tytön eilen leipomaa ruisleipää ja tuoksu puski ulos saakka.
Mummo mainitsikin, että nämä uudet jauhot, jotka hän oli viimeksi ostanut jauhokauppiaalta, vaikuttivat erinomaisilta. Ja hyvä leipä niistä oli tullutkin. Eipä siis ihme, että papalle oli tullut kyyneleet silmiin maistaessaan tyttärentyttären leipomaa ruisleipää. Kyllä niiden kyyneleiden takana oli myös kiitollisuus siitä, että Lautakankaan leipää leivotaan myös tulevaisuudessa.
Äiti oli laittanut kukkapenkistään minulle kimpun narsisseja. Koko keittiö tuoksuu.

Tirtetta, niinkuin muutkin pienemmät lapset, ovat asuneet tänään ulkona. Selvästi kaikilla on oikein auringon nälkä.
Kaapelitehtaalla hyppäämisen takia on kaikki kotihommani pahasti retuperällä. Ennen kuutta oli pakko kantaa maitokuorma kaupasta, koska huomenna kaikki puodit pitävät ovensa kiinni. Pienestä K-kaupasta ostin muutaman pullon "kaupan" simaa, kun mainostivat "kaikki loput simat 0,99e pullo". Sisukselle jäi hintaa 60s.
Meillä näköjään sima juodaan vapun jälkeen, suklaamunat syödään pääsiäisen jälkeen ja mämmiä vedetään niin kauan, kuin kaupan tiskistä löytyy.

1 kommentti:

  1. niin meilläkin:)30%.n alennuksella mämmiä,itse makasin sairaana koko pääsiäisen:(
    ja vappu-simaa + munkkeja vasta vapun jälkeen <3
    tänne asti tuoksuu tuore ruisleipä:)

    VastaaPoista