maanantai 2. toukokuuta 2011

Helsingin kirpputorien kuningatar

Helsingin omaleimainen turistirysä, kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja paikka muuttaa vanhat tavaransa rahaksi avaa kesäkautensa 9. toukokuuta. Myyntipaikkojen välitys aloitetaan 4.4.
Kirpputori on avoinna (9.5.-25.9.)  ma - pe  9-19
                                                              la   8-16
                                                              su  10-16
Myyntipaikkojen hinnat ovat arkisin  12e, la ja su 22e.

Aurinkoisina viikonloppuina on myyntimenestys taattu, sillä suosittu kauppapaikka vetää asiakkaita heti aamusta alkaen. Jos sääennustelijat lupaavat poutaista viikonloppua, myydään seuraavan viikonlopun myyntipaikat yleensä jo edellisenä maanantaina loppuun. Kannattaa siis ajoissa pohtia myyntireissunsa ja käydä paikan päällä varaamassa oma myyntipaikka.
Myynnistä on annettu tarkat yksityiskohtaiset ohjeet väärinkäytösten välttämiseksi. Ne löytyvät osoitteesta
www.heltu.fi.
"Hietsun kirppis" sijaitsee siis Hietalahden torilla. Paikalle pääsee raitiovaunu 6:lla. Ruoholahden metroasemalta on kävelymatkaa vajaa kilometri, eikä keskustastakaan matka ole paha.
Kesäaikaan torilla on myös kahvilayrittäjiä ja vihannesten/marjojen myyjä.
Lönnrotinkadun Kierrätyskeskus on myös kivenheiton päässä.

Jos suunnittelet myyntipäivää Hietsuun aurinkoisena päivänä, varaa aurinkorasvaa ja kunnon päähine. Itse olen joka ikinen kerta siellä myydessäni polttanut käsivarteni ja korvani kaikista varotoimista huolimatta. Tuuli saattaa myös olla napakka, joten ota tukevat rekit ja pakkaa "lentelevät" tavarat hyvin. Vettä kuluu hellepäivänä kovasti.(WC löytyy toimistorakennuksesta, mutta päästäksesi sinne, sinulla täytyy olla tuuraaja.)
Älä jätä arvotavaroita myyntipöydällesi ilman valvontaa. Ikävä kyllä myös epärehelliset ovat paikalla ahkeria.
Kaikenlaiset vaatteet ja asusteet menevät hyvin kaupaksi. Leluista on aina kova kysyntä. Kokemukseni mukaan niin outoa rojua ei olekaan, mikä ei menisi kaupaksi.
Jos menet myymään viikonloppuna, varaa myytävää autokuormallinen. a) koska paikkamaksun tienataksesi saat myydä tovin  b) asiakkaita on aurinkoisena viikonloppuna niin paljon, että töitä riittäisi pöydän takana kahdelle myyjälle.
Olen kuskannut myytävät tavarat usein lastenrattailla. Joka kerta myyntiruudussa nököttävistä rattaista on tullut  monta kyselyä ja tarpeettomat kärrit olen aina saanut siellä sukkelasti myytyä. Samoin polkupyörät tekisivät hyvin kauppansa.
Kerran kesässä myyntipöydän taakse pääseminen on hyvin antoisaa ja virkistävää, jos tykkää höpöttää erilaisten ihmisten kanssa ja varsinkin jos tarkoituksena on päästä tavarasta eroon, ei rikastua.

6 kommenttia:

  1. Mä niin tahtoisin tuonne. Ennen kaikkea asiakkaaksi, mutta miksipä ei joskus myymäänkin. Vähän on vaan pitkä matka (140km) kuskata tavaroita. ;)

    VastaaPoista
  2. Mulla olis yks pakettiautollinen myytävää, lastenvaatteista mammavermeisiin. Matkaa vaan on turhan paljon, joten pakko laittaa ihan tänne normikirpparille.

    VastaaPoista
  3. Se vielä jäi Hietsun kirppiksestä mainitsematta:
    joka kerta, kun olemme sinne autokurmallisella tavaraa menneet myymään, tulemme tyhjin käsin kotiin. (Siis tavarat vaihtaneet omistajaa. Joskus jotakin "hiluja" myydessä oli päivän tuotto lähes 600e, eli maitorahojakin jäi.)

    VastaaPoista
  4. Minua ärsyttää omat kirjoitusvirheet.
    Autokurmallinen tarkoittaa autokuormallinen.

    VastaaPoista
  5. Yhen ainoan kerran tuonne aikoinaan eksyin,kun kaveri tuli maalta käymään ja varta vasten käydäkseen hietsulla..Nyt voisin tutkailla pöytiä monena päivänä viikossa,jos matka ois lyhempi.500 kilsaa ei ihan heti tuu lähettyä ajamaan..

    VastaaPoista
  6. Joskus on käynyt niinkin, että olen mennyt aurinkoisena viikonloppuna lapsilauman kanssa "ostamaan jotakin kivaa". Tori on ollut täpö täynnä myyjiä ja tavaraa, mutta kukaan ei ole löytänyt mitään kivaa ostettavaa..
    Seuraavana viikonloppuna onkin sitten saanut toppuutella, kun on löytynyt vaikka mitä.
    Mutta siinähän se kirppisten viehätys piileekin, kun ei koskaan voi arvata, mitä löytää.

    VastaaPoista